nieuws

Atelier Vens Vanbelle wint BIS-Architectuurwedstrijd ‘wonen in appartementen’

Architectuur

Voor het vijfde opeenvolgende jaar organiseerde de Belgische Internationale Bouwbeurs een architectuurwedstrijd. Het thema was dit jaar ‘Wonen in appartementen’. Daarbij stonden de vragen ‘Hoe kunnen appartementen concurreren met huizen?’ en ‘Hoe kunnen ze op een duurzame, innovatieve én aantrekkelijke manier tegemoet komen aan onze onverminderde behoefte aan wooncomfort en levenskwaliteit?’ centraal. Atelier Vens Vanbelle uit België kwam met het project ‘Vier inventieve stadsappartementen rond een patio’ als winnaar uit de bus.

Atelier Vens Vanbelle wint BIS-Architectuurwedstrijd ‘wonen in appartementen’

Het gebouw met de vier stadsappartementen van Atelier Vens Vanbelle verrees op de plek waar ooit een uitgebrande kostuumwinkel stond. Enkel de achtergevel is blijven staan. Het project past vier nieuwbouwappartementen zo in elkaar dat ze onder, boven en door elkaar lopen. Elk appartement kijkt zowel uit op de straat, op het binnenpleintje als op de patio, zodat er op elk moment van de dag wel ergens zonlicht binnen schijnt.

Lees verder op architectura.be

Reageer op dit artikel