nieuws

Agendatip: Reactivating Public Space

Architectuur

Op 10 oktober houdt het Architectuur Lokaal het debat ‘Reactivating Public Space, Van ontoegankelijke restruimte naar uitnodigend publiek terrein’ als sluitstuk van het onderzoek van Platform Openbare Ruimte naar nieuwe strategieën voor tijdelijk grondgebruik.

Agendatip: Reactivating Public Space

Het onderzoek richt zich met name op invullingen van tijdelijk braakliggerende terreinen. In Nederland wordt het totaal geschat op 20.000 hectare met een waarde van 3 miljard euro. Bottom-up initiatieven en bewonersparticipatie zijn succesvol, maar bij tijdelijke bestemmingen schrikt dat opdrachtgevers af uit angst voor aansprakelijkheidsclaims en kolonisatiegedrag.

Om de houding van opdrachtgevers, ontwerpers, stadsplanners en de bestuurders te veranderen is het nodig een nieuw instrumentarium te ontwikkelen om met deze openbare ruimte om te gaan. Vragen die tijdens het slotdebat aan de orde komen zijn ‘Hoe kan deze veranderlijke ruimte optimaal worden benut? Welke strategieën werken? Hoe pak je het aan? Is het tijd voor een stadscurator?’ Aan het woord komen onder andere Philip Misselwitz (ovb) (Urban Catalyst) en Joop de Boer (Pop-up-City), Aayu (Expo), space&matter (Meetingroom) en NLArchitects (Studio).

Reactivating Public Space

Pakhuis de Zwijger, Amsterdam, 10 oktober 2013: 13.00 uur-18.30

Meer informatie

Reageer op dit artikel