nieuws

Plannen voor landgoed Klarenbeek

Architectuur

Landgoed Klarenbeek bij Voorst heeft een plan voor de toekomst door bureau Eelerwoude laten schrijven met daarin de restauratie van het gebied. De plannen omvatten daarnaast hergebruik van de rijksmonumentale bebouwing.

Plannen voor landgoed Klarenbeek

 

 

 

De geschiedenis van Landgoed Klarenbeek en zijn bebouwing strekt zich uit tot 1732 waarin de eerste bebouwing is gerealiseerd. In 1842 werd Huize Klarenbeek gebouwd waarna in de negentiende eeuw de eerste fabrieksgebouwen zijn toegevoegd in de typische fabrieksarchitectuur van de negentiende eeuw. 

Met de nieuwe plannen gaat het verhaal verder. Naast de restauratie van de monumentale industriële gebouwen komen er vier nieuwe woningen op twee verschillende plekken. De nieuwbouw sluit qua architectuur aan op het landschap en refereren aan de industriële oorsprong van het landgoed.

Daarnaast komt er een hondenlosloopgebied en een vista (een uitzichtpunt met een bankje), een recreatieroute op het voormalige Paardenspoor, het herstel van de enk en de verhoging van de biodiversiteit van de bossen door exoten te vervangen door inheemse soorten.

Reageer op dit artikel