nieuws

Nieuw kantoor Klaarchitectuur in kapel De Waterhond

Architectuur

Architectenbureau Klaarchitectuur zal zijn kantoren dit jaar onderbrengen op een nieuwe locatie. De groei van het bureau noopte tot de aankoop van extra kantoorruimte. Klaarchitectuur ging uiteindelijk over tot de aankoop van kapel De Waterhond, een beschermd monument in Sint-Truiden.

Nieuw kantoor Klaarchitectuur in kapel De Waterhond

Het nieuwe ontwerp van de kapel staat voor klare lijnen, tijdloosheid en beleving: essentiële begrippen in de visie van Klaarchitectuur. Naast het creëren van functionele kantoorruimte is het de bedoeling om het gebouw eveneens opnieuw open te stellen voor bezoekers.

Om dit mogelijk te maken zal de kapel in twee verdiepingen worden verdeeld. Op het gelijkvloers zou een soort glazen doos moeten verrijzen, waarin de kantoren kunnen worden ondergebracht. Boven de werkplekken zal een ruimte komen voor exposities.

Lees verder op architectura.be

Reageer op dit artikel