nieuws

Luikse ijspiste in de vorm van een walvis

Architectuur

L’Escaut Architectures en BE Weinand realiseerden een walvisvormig complex in Luik, waar een schaatscentrum in huist. Uitgangspunt voor het ontwerp was een ronde, vloeiende en genereuze vorm, als metafoor voor een universum van ijs. Gaandeweg kreeg het gebouw de vorm van een enorm zeezoogdier, of zoals ze in Luik zeggen: de walvis. Het gebouw is bedekt met 200.000 aluminium schalen.

Luikse ijspiste in de vorm van een walvis

De nieuwe ijspiste in Luik is ingebed in een spleet van Médiacité, een particulier vastgoedproject dat het voormalige industrieterrein herontwikkelde op de rechteroever van de Maas. Het erft een aantal beperkingen die het verduidelijkt in een autonome en unitaire vorm, tot de integratie van de toegang tot de parkeerplaats van het winkelcentrum in haar clima: het hoofd van de walvis.

Lees meer op architectura.be 

 

 

Reageer op dit artikel