nieuws

Kindcentrum Sint-Michielsgestel RAU geopend

Architectuur

Architectenbureau RAU leverde deze week het Kindcentrum in het Brabantse Sint-Michielsgestel op. Dit multifunctionele centrum met basisschool, peuterspeelzaal, kinderdagopvang en gymzaal omvat in totaal zo’n 3000 m2. Aannemer SMT Bouw&Vastgoed en opdrachtgever Skipos wisten dit in een korte periode te realiseren in een “prettige samenwerking”.

Kindcentrum Sint-Michielsgestel RAU geopend

Het Kindcentrum, dat middenin de gemeente en het groen ligt, is door de medewerkers De Ellips genoemd. De Ellips verwijst niet alleen naar de karakteristieke vorm in het landschap, “de witte ufo in het groen”, maar ook naar het samenwerken van de verschillende organisaties die in het Kindcentrum kinderen van 0 tot 12 jaar verzorgen en begeleiden in hun ontwikkeling.

Van alle kanten toegankelijk

Bij het ontwerp van RAU is nadrukkelijk rekening gehouden met de bestaande groene omgeving en de rondom gelegen woonwijk. De vrije ligging vroeg om een gebouw wat van alle kanten benaderbaar is en een herkenbare plek inneemt in de wijk. Geen voor, zij en achterkanten maar een alzijdig gebouw wat om zich heen kijkt en rondom gezien mag worden. De transparante gevel rondom het gehele gebouw zorgt ervoor dat het groen van het park visueel onderdeel wordt van het interieur.

Bron: RAU

Reageer op dit artikel