nieuws

Het Dorp Arnhem Slimste project van Nederland

Architectuur

Het pilot project voor Het Dorp (Archipelontwerpers, Eric Vreedenburgh) is uitgeroepen tot ‘het Slimste project van 2013’ in Nederland. Eerder dit jaar daagde de Stichting Slimbouwen de gehele bouwsector uit om te komen met slimme, vernieuwende en innovatieve plannen en ideeën die de bouw naar een hoger plan konden tillen en voldeden aan de kernwaarden FRED: Flexibiliteit, Reductie van CO2, Efficiency en Duurzaamheid.

Het Dorp Arnhem Slimste project van Nederland

Uit het juryrapport: “Het Dorp is een bijzondere opgave voor een bijzondere en complexe doelgroep. Deze opgave van opdrachtgever SIZA in Arnhem is flexibel en doordacht met de toepassingen van domotica en slimme materialen opgelost. En dat binnen een zeer kot tijdsbestek, van ontwikkeling tot oplevering slechts één jaar (bouwmanagement AnArchi-Harry van Heeswijk) en biedt dan ook nog energetisch een hoogwaardige oplossing”.

Reageer op dit artikel