nieuws

gmp wint opdracht fiets- en voetgangersbrug in Hamburg HafenCity

Architectuur

von Gerkan, Marg en Partners (gmp) is samen met Knippers Helbig Structural Engineers winnaars van de wedstrijd voor de nieuwbouw van een voetganger en fietsbrug over de Baakenhafen bekken in Hafencity Hamburg. Het bureau versloeg in de besloten prijsvraag van HafenCity Hamburg Ingenhoven Architects met Werner Sobek en R + Architecten met Dr Binnewies, Engineering Consultants.

gmp wint opdracht fiets- en voetgangersbrug in Hamburg HafenCity

De nieuwe voetgangers-en fietsbrug, uitgevoerd in staal zonder verticale steunen, zal de noordelijke buurt rond de Baakenhafen met het zuidelijke deel van het recreatie eiland verbinden.  Door het ontwerp van gmp sluit “het kleine zusje van de Baaken Brug West”, aan bij de andere elementen in het gebied zoals de kaaimuur, spoorlijnen, kranen en schepen. Het volgt hiermee de traditie van de bestaande bruggen in de haven en HafenCity Hamburg.

Reageer op dit artikel