nieuws

Geen nieuwe regels mensgevoelige milieuprestatieberekening

Architectuur

Het ministerie van Binnenlandse Zaken komt niet met nieuwe regels om milieuprestatieberekeningen minder gevoelig te maken voor grote afwijkingen als gevolg van keuzes die architecten zelf in de berekening kunnen maken, meldt Cobouw vandaag.

Geen nieuwe regels mensgevoelige milieuprestatieberekening

Architecten hebben een grote onwenselijke invloed op de begin dit jaar verplichte milieuprestatieberekening, meldde Cobouw gisteren. Acht architecten maakten berekeningen voor vier dezelfde projecten en telkens leverde dat andere uitkomsten op. Gemiddeld is de afwijking 43 procent.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken vindt nieuwe regels echter niet nodig. “Het probleem vraagt om aandacht. Maar de Metaalunie en de Bond van Nederlandse Architecten hebben de handschoen inmiddels opgepakt.” De twee organisaties maakten een handleiding die grote afwijkingen moet tegengaan. Maandag wordt die handleiding in Nieuwegein gepresenteerd.

Lees morgen meer in Cobouw.

 

Reageer op dit artikel