nieuws

Duurzaam construeren met minder materiaal

Architectuur

Een van de manieren om duurzamer te bouwen, is door minder materiaal te gebruiken. Om hierin een onderscheidende rol te kunnen spelen, heeft ingenieursbureau ABT een computerprogramma ontwikkeld dat helpt om constructies te optimaliseren.

Duurzaam construeren met minder materiaal

Het eerste Nederlandse gebouw waarbij de nieuwe techniek is toegepast, is het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Volgens algemeen directeur Walter Spangenberg is hier in het dak ongeveer 40 kilo staal per m2 dakvlak bespaard. “Dat betekent tevens besparingen van ongeveer 520 ton CO2 en 2,5 miljoen euro.”

In het septembernummer van de Architect vertelt Spangenberg uitgebreid over de werking van het nieuwe computerprogramma en over de uitwerking van het Militair Museum. Ook spreekt hij op 19 september op Ecobouw: de gratis toegankelijke kennisbijeenkomst over duurzaam bouwen die Cobouw, de Architect en Vastgoedmarkt houden in de Jaarbeurs in Utrecht.

 

Reageer op dit artikel