nieuws

Delen auto smelten door spiegelwand wolkenkrabber Londen

Architectuur

De spiegelwanden van de in aanbouw zijnde Walkie-Talkie wolkenkrabber in het centrum van Londen werken als een brandglas, meldt de BBC. Delen van een Jaguar die in de straling stond, zijn gesmolten. Volgens eigenaar Land Securities wordt het fenomeen veroorzaakt door de huidige stand van de zon in combinatie met het ontwerp van de ruiten. Deze buigen licht naar binnen. De sterke terugkaatsing zou zich maar twee uur per dag voordoen en ook niet langer dan twee tot drie weken per jaar duren.

Delen auto smelten door spiegelwand wolkenkrabber Londen

De wolkenkrabber van 37 verdiepingen hoog op 20 Fenchurch Street, een ontwerp van Rafael Viñoly, die de bijnaam de Walkie Talkie kreeg, moet worden opgeleverd in 2014. Het ontwerp loopt naar boven toe breder uit en op de bovenste verdieping moet een publiek toegankelijk observatieplatform komen.

De Britse pers maakte al eerder melding van voorbijgangers die gedwongen werden hun blik af te wenden van het gebouw vanwege de verblindende lichtstralen die van de gevel afkwamen.

Ontwikkelaars Land Securities en Canary Wharf lieten weten dat ze zich bewust zijn van de zorgen en dat ze op zoek gaan naar een oplossing. Intussen vergoeden ze de schade aan de zakenman zijn Jaguar.

 
De eigenaar van de Jaguar stuurde deze foto van de gesmolten onderdelen naar de BBC.

Reageer op dit artikel