nieuws

Update: Calatrava niet vervolgd door gemeente Haarlemmermeer

Architectuur

Gemeenteraadsleden van Haarlemmermeer willen dat de gemeente de architect Santiago Calatrava voor de rechter daagt vanwege de kosten van zijn drie bruggen over de Hoofdvaart. In tegenstelling tot wat BNR vanochtend meldde, denkt de gemeente nog niet na over gerechtelijke stappen tegen de Spaanse architect. Wel zal VVD-gemeenteraadslid Henk Kuipers vragen stellen over de extra kosten van de bruggen.

Update: Calatrava niet vervolgd door gemeente Haarlemmermeer

De Spaanse rechter bepaalde in juni van dit jaar dat Calatrava 3,4 miljoen euro schadevergoeding moest betalen wegens ontwerpfouten in de tribune van het Palacio de Congresos in het Spaanse Oviedo. Ook de bruggen in Haarlemmermeer kampen met opgelopen realisatie- en onderhoudskosten. Door fouten, roest en bovengemiddeld veel reparaties, zijn de totale kosten intussen al opgelopen tot bijna 50 miljoen euro, 30 miljoen euro meer dan geraamd. Realisatie van de bruggen kostte geen 16,4 miljoen euro zoals geraamd, maar bijna 30 miljoen euro.

Arbitragezaak nul op rekest

Het gemeentebestuur heeft vooralsnog geen plannen om de architect voor de rechter te dagen, zegt een woordvoerder van de gemeente. Het college buigt zich over de kwestie naar aanleiding van vragen uit de gemeenteraad. Eerder heeft Haarlemmermeer wel geprobeerd de kosten te verhalen op de betrokken bouwbedrijven, in juli dit jaar kregen in de arbitragezaak nul op het rekest.

Lees de follow up op Cobouw en het eerste bericht op BNR.

Reageer op dit artikel