nieuws

SLEM Waalwijk door Doepel Strijkers

Architectuur

Tot 1953 werden in Waalwijk onder de naam SLEM (Schoenen, Leder en Mode) internationale schoenenbeurzen georganiseerd. Tegenwoordig staat de naam voor ‘Schoenen, Leder, Educatie en Museum’. Het nieuwe educatie- en innovatiecentrum in het voormalig gemeentehuis dat hiermee wordt aangeduid, werd begin dit jaar geopend als eerste in een reeks van ontwikkelingen. Het ontwerp van Doepel Strijkers moet Waalwijk een nieuwe impuls geven als centrum van de Nederlandse schoenindustrie.

SLEM Waalwijk door Doepel Strijkers

SLEM kreeg het voormalig gemeentehuis als bijzondere tijdeljke vestigingslocatie aangeboden. Het complex is in afwachting van een definitieve herbestemmingsfunctie, staat leeg, en fungeert enkel nog als trouwlocatie. 

Doepel Strijkers werd gevraagd om het nieuwbouwgedeelte in een zeer korte bouwperiode van slechts drie maanden met een beperkt budget van 80.000 euro te transformeren, met als doel een duurzaam interieur te realiseren voor een onderwijsgebouw/museum. 

Eleonoor Jap Sam maakte in de Architect van juli/augustus een uitgebreide projectbespreking van SLEM in Waalwijk

Reageer op dit artikel