nieuws

Renovatie door behoud: de Flinders Streetwedstrijd

Architectuur

Herzog & de Meuron, Zaha Hadid en Grinshaw staan met hun plannen op de kandidatenlijst om het 19de eeuwse metrostation Flinders Street in Melbourne te renoveren. Het station wordt nu gekenmerkt door haar authentieke koepel en klokkentoren. Hoewel de authenticiteit van het station bewaard moet blijven, zullen de oude karakteristieken van het gebouw alsook de omgeving gerenoveerd worden.

Renovatie door behoud: de Flinders Streetwedstrijd

Herzog & de Meuron hebben samen met het Australische bureau Hassell gekozen voor een tongewelf boven het station. Zaha Hadid werkt samen met BVN aan een verticaal gesegmenteerd hotel dat boven de metrohalte zal uittorenen.

Hadid - prijsvraag Melbourne
Het voorstel van Zaha Hadid

Lees verder op architectura.be

Reageer op dit artikel