nieuws

Nieuwe ‘theekoepel’ Landgoed De Overplaats

Architectuur

De kers op de taart van de ‘renovatie’ van landgoed De Overplaats in Heemstede is ontworpen door Marjolein van Eig, architect bij Inbo. De folly is een vervanging voor de verdwenen theekoepel. De koepel speelt als visueel element een cruciale rol in het ontwerp. Het is een blikvanger die de landschappelijke tuin weer tot een eenheid maakt

Nieuwe ‘theekoepel’ Landgoed De Overplaats

 

 

In de jaren 80 werd de theekoepel met grof geweld verwoest. Marjolein van Eig en Inbo ontwierpen een nieuw theehuisje met eigentijdse en vanzelfsprekende interpretatie van locatie en voorgeschiedenis. De historische gelaagdheid van De Overplaats is geactualiseerd en de theekoepel is scherp gestileerd. Het hele artikel is te lezen in het juli/augustus nummer van de Architect.

 

Reageer op dit artikel