nieuws

Kossmann.dejong geselecteerd voor landschapsontwerp Canterbury Cathedral

Architectuur

Het Amsterdamse bureau Kossmann.dejong exhibition architects en Felixx Landschapsarchitecten zijn als enige niet-Britten geselecteerd voor de shortlist van de Canterbury Cathedral Landscape Design Competition. De aanbesteding is een samenwerking met aanvullende adviseurs Rod´or Advies en Van den Berk Nurseries.

Kossmann.dejong geselecteerd voor landschapsontwerp Canterbury Cathedral

 

De Canterbury Cathedral is een UNESCO World Heritage-gebied. De opdrachtgever wil het bestaande landschap direct voor de hoofdingang van de kathedraal vernieuwen. Speciale aandacht wordt gevraagd voor de route die bezoekers afleggen door de landschappelijke setting, het voorliggende plein, die een belangrijke onderdeel uitmaakt van de ‘visitor experience’.

Door het samenvoegen van specifieke expertises op het gebied van tentoonstellings-ontwerp, landschapsdesign, technisch advies en boomkwekerij, neemt het Nederlandse ontwerpteam een bijzondere plek in op de shortlist. Een lijst die verder gevormd wordt door vier teams geleid door architecten en landschapsarchitecten uit Groot-Brittannië.

De geselecteerde teams zijn uitgenodigd een conceptontwerp te maken. De winnaar wordt medio oktober 2013 bekendgemaakt.

Team Kossmann.dejong. Fotograaf Thijs Wolzak 

Reageer op dit artikel