nieuws

diederendirrix ontwerpt stadskantoor Heerlen

Architectuur

Diederendirrix is de ontwerper van het nieuwe stadskantoor in Heerlen. Het bureau is geselecteerd uit 31 bureaus waarvan vijf, onder wie Jo Coenen, een opdracht kregen een ontwerp te maken. Na toetsing op esthetische, technische en financiële aspecten is de jury unaniem in haar oordeel “dit bureau is het meest geschikt voor deze opgave”.

diederendirrix ontwerpt stadskantoor Heerlen

Het ontwerp van diederendirrix voor het stadskantoor is vooral geïnspireerd op de fijnzinnige rationalistische architectuur van haar industriële bloeiperiode, met het Glaspaleis van Frits Peutz als prominent hoogtepunt.

De definitieve gunning van de opdracht vindt plaats nadat het programma van eisen voor de nieuwbouw is vastgesteld. Het stadskantoor van 7.000 m2 komt te staan in Schinkelkwadrant-Zuid, met een entree aan het Van Grunsvenplein, recht tegenover het theater.

Reageer op dit artikel