nieuws

Ann Goldstein verlaat Stedelijk Museum

Architectuur

Artistiek directeur Ann Goldstein vertrekt per 1 december bij het Stedelijk Museum in Amsterdam. Zij was betrokken bij de tumultueuze bouw en de opening van het Stedelijk, als feitelijke opdrachtgever van de architect.

Ann Goldstein verlaat Stedelijk Museum

 Alexander Ribbink, voorzitter van de Raad van Toezicht: “De Raad van Toezicht heeft met spijt Ann’s aankondiging ontvangen. Zij heeft het museum door een belangrijke en uitdagende periode van zijn bestaan geleid, het internationaal weer op de kaart gezet en voor een succesvolle heropening gezorgd. We zullen haar diepgaande visie voor de positionering van het museum, waarin de kunst altijd centraal staat, missen.”

Goldstein: “Het was een voorrecht om verantwoordelijk te zijn voor de heropening, nadat het museum bijna negen jaar gesloten was geweest en om te wonen en te werken in een samenleving die de essentiële aanwezigheid van het Stedelijk zo diep waardeert. Terwijl het leiden van een gesloten museum enorm veel uitdagingen geeft, bood het ook onverwachte mogelijkheden. Met The Temporary Stedelijk (2010-2012) waren we bijvoorbeeld in staat voorafgaand aan de opening in het nog onvoltooide historische gebouw te ontdekken wat een museum – of het nu open is of dicht – voor het publiek kan betekenen, met een aanbod van tentoonstellingen, publieksprogramma’s en educatie.”

De Raad van Toezicht is het proces van de werving van een nieuwe artistiek directeur inmiddels gestart en verwacht in de eerste helft van 2014 tot een aanstelling te kunnen komen. Algemeen directeur Karin van Gilst zal gedurende die periode zorg dragen voor de continuïteit.

Reageer op dit artikel