nieuws

Agendatip: Aftrap ontwerpworkshops skatepark Westblaak Rotterdam

Architectuur

In 2000 werd in de middenberm van de Westblaak in Rotterdam een skatepark geopend. Ruim 13 jaar later is het park hard aan vernieuwing toe. Met een publieke bijeenkomst, georganiseerd door het NAi, wordt op maandag 12 augustus het startschot gegeven van een serie ontwerpworkshops.

Agendatip: Aftrap ontwerpworkshops skatepark Westblaak Rotterdam
5/30/2013 Philadelphia, PA. Paines Skate Park for Friday Architects.

Aanvankelijk waren skateparken niet meer dan samenstellingen van uit voorraad leverbare skatetoestellen, te bestellen uit een catalogus. In de laatste jaren is een kentering zichtbaar waarbij het ontwerp van de parken steeds meer het domein is geworden van stedebouwkundigen en landschapsarchitecten. De nieuwe parken gaan een hechte relatie aan met hun omgeving, waarbij de skatetoestellen worden geïntegreerd in het stadslandschap.

Op verzoek van de skaters worden deze parken ook steeds vaker ontworpen als normale publieke ruimte; als ware het de stukken stad waar zij tot voor kort uit werden geweerd. Dit nieuwe perspectief staat centraal tijdens de bijeenkomst en de voorbeelden die worden getoond dienen als inspiratie voor het ontwerp van een nieuwe skatepark aan de Westblaak.

Sprekers

Tijdens deze bijeenkomst vertellen skateparkontwerpers Tony Bracali (USA), Janne Saario (SF) en Søren Nordal Enevoldsen (DK) over de laatste inzichten op het gebied van het ontwerp van skateplekken. Daarnaast delen zij hun visie op de relatie tussen skaten en de stad.

Skaten en de stad

Locatie: Skatepark Westblaak
Adres: Westblaak 86, Rotterdam
Aanvang: 17.00 uur
Voertaal: Engels
Toegangsprijs: gratis
Aanmelden: www.nai.nl/inschrijven

 

Reageer op dit artikel