nieuws

Zandkunst slurpt CO2 op

Architectuur

Tijdens het EK Zandsculpturenfestival op 7 augustus in Zandvoort bouwen de kinderen zandsculpturen met olivijn zand. Het mineraal olivijn zet CO2 in het water om in kalk en andere stoffen. Na het evenement wordt het zand opgenomen door de zee waarmee Zandvoort 12500 kg CO2 vastlegt. De gemeente sloeg hiervoor de handen ineen met de Zandacademie en greenSand.

Dit is het eerste door de mens gemaakte “groene olivijn strand” in de wereld. Alleen in Hawaii is een natuurlijk strand van olivijn zand te vinden. Zandvoort werkt met deze actie mee aan het gezamenlijk project van de stranden in Nederland om de kwaliteit van de stranden en het milieu om de stranden heen te verbeteren. Daarnaast is Zandvoort de eerste gemeente die olivijnzand op een dergelijke manier gebruikt om de boodschap van duurzaamheid en milieu over te brengen. De kinderen die gratis kunnen meedoen aan het bouwen van de sculpturen kunnen in dezelfde middag een cadeautje halen in het naastgelegen Juttersmuseum.

Zandsculpturenfestival Zandvoort, 7 augustus nabij Beachclub Tien en de Haven.  Vanaf 17.00 is het tevens mogelijk om een emmer olivijn zand zelf mee te nemen als kalkvervanger en bodemverbeteraar voor in de tuin.

Bron: www.duurzaamnieuws.nl

Reageer op dit artikel