nieuws

Plannen voor herontwikkeling Noordelijke Havenhoofd Scheveningen

Architectuur

Vandaag hebben de ondernemers van het Noordelijke Havenhoofd in Scheveningen hun plannen gepresenteerd voor de herontwikkeling van dit gebied. In het stedenbouwkundige plan, ontworpen door KCAP Architects & Planners, wordt de oorspronkelijke visserij gemengd met recreatieve functies zoals het educatieve centrum FISH. Op deze manier worden het strand en de visserij met elkaar verbonden.

Plannen voor herontwikkeling Noordelijke Havenhoofd Scheveningen

Het gebied rond de visafslag zal volgens de plannen de komende jaren getransformeerd worden tot een modern en duurzaam bedrijventerrein. Aan het strand komen een driesterrenhotel, een hotelappartementencomplex en een grote parkeergarage. In een later stadium wordt er een indoorsportcentrum aan toegevoegd. De bouw van dit sportcentrum zorgt ervoor dat het gebied ook in de winter verlevendigt.

In het plan worden ook de verbindingen gemaakt met de boulevard en het Norfolkterrein. Aan de rand van het gebied fungeren het viscentrum FISH en de visverkoper Simonis als entree. Het noordelijke Havenhoofd, de vis, het strand en de Noordzee worden met dit plan dichterbij elkaar gebracht, de badplaats als geheel wordt aantrekkelijker.

Wethouder Norder van Stadsontwikkeling denkt dat op deze manier de havenfunctie in Scheveningen versterkt wordt. De plannen zijn opgenomen het ontwerpbestemmingsplan dat tot en met één augustus ter inzage ligt.

 

Reageer op dit artikel