nieuws

OnzeKuip van Studiomfd

Architectuur

Ook Studiomfd mengt zich graag in de discussie over de Kuip in Rotterdam. Zij dragen hierin hun steentje bij en maakten een plan voor renovatie van het huidige stadion. In hun ontwerp krijgt de voetbaltempel zijn oorspronkelijke uiterlijk terug en blijft het op zijn eigen heilige grond staan.

OnzeKuip van Studiomfd

 

 

Het ontwerp van Studiomfd eert het stadion met een nieuwe ring die erboven ‘zweeft’ als een aureool die de skyline van Rotterdam binnenlaat. Het Legioen en de bezoekers worden omarmd door twaalf multifunctionele spanten die tegelijkertijd voor de verlichting zorgen.

Om de Rotterdammers bij het project te betrekken worden zij uitgenodigd via www.onzekuip.nl ideeën te spuien voor hun helden uit het verleden. Het is de bedoeling de beeltenissen van deze spelers in het raster van de nieuwe gevel- en dakconstructie te plaatsen. 

Het initiatief van Studiomfd verbindt in de bouw, die tot stand moet komen met lokale materialen, ontwerpers en makers maar ook de Rotterdamse industrie en arbeiders. Op de nieuwe omloop komt plaats voor traditionele horeca maar ook jonge horeca ondernemers krijgen hier een plek. 

Reageer op dit artikel