nieuws

New Babylon: op-Shard-na-beste Europese toren

Architectuur

New Babylon is tweede geworden in de categorie ‘Europe Region’ van de CTBUH Best Tall Buildings Awards. The Shard in Londen heeft gewonnen. Ook ADAC Headquarters München en Tour Total (Berlijn) haalden de finale.

New Babylon: op-Shard-na-beste Europese toren

The Shard dingt mee naar de titel ‘Best Tall Building Worldwide’. Deze overall winnaar wordt op 7 november bekendgemaakt tijdens het Council of Tall Buildings and Urban Habitat (CTBUH) Awards Symposium in het Illinois Institute of Technology in Chicago. Als finalist wordt New Babylon hier getoond in een expositie. Daarnaast krijgt de toren van MVSA een vermelding in het CTBUH Awards Book.

The Shard

De CTBUH noemt New Babylon een sterke tweede. De jury roemt de kwaliteit van het bouwproject en het bijzondere ontwerp van projectarchitect Roberto Meyer. Ook is de jury te spreken over de transformatie van het gesloten en introverte jaren 70 gebouw Babylon naar een modern en transparant hoogbouwproject, waar wonen en werken en ontspannen naadloos zijn geïntegreerd in een binnenstedelijk complex.

Reageer op dit artikel