nieuws

Lampion als ontmoetingsplaats in Rome

Architectuur

De lichte en tijdelijke installatie ‘He’ bevindt zich naast het solide, betonnen MAXXI museum in Rome en vormt een verrassende ontmoetingsplaats. De gele lampion beschaduwt een verhoogd platform met zitplaatsen. Het Turijnse architectenbureau Bam! tekende voor dit winnende ontwerp van de 2013 Young Architects Programm MAXXI.

Lampion als ontmoetingsplaats in Rome

 

 

 

‘He’ is een experimenteel ontwerp, bestaande uit een licht volume opgehangen aan staalkabels. De gele kleur en het lichte textiel zoeken het contrast op met de solide gebouwen rondom het plein van het MAXXI museum in Rome. Als winnaar van de 2013 YAP Maxxi is het ontwerp gerealiseerd.

 
Overdag is het platform onder de installatie een ontmoetingsplek in de stad.

Verfrissend

Overdag biedt het ontwerp van Bam! een beschaduwde plek. Het houten platform en de aangrenzende laan is ingericht met gele zitvolumes. Een zachte nevel valt vanuit de installatie naar beneden en verfrist de bezoekers. De lampion is opgebouwd uit verschillende lagen textiel, dat gebruikt wordt in de landbouw.

 

Lampion

’s Avonds ligt ‘He’ op. Een lichtspel van kleuren zoekt volgens de ontwerpers de interactie op met het aangrenzende museum. Gedurende enkele maanden (tot 20 oktober 2013) vormt ‘He’ een platform voor evenementen rondom de YAP, dat zal bestaan uit lezingen, (muziek)evenementen rondom architectuur, design, mode en poëzie.

 

Reageer op dit artikel