nieuws

DRTV: megaprojecties op De Rotterdam

Architectuur

Vanaf eind juli worden in de avonduren op de gevel van De Rotterdam wisselende beelden geprojecteerd onder de naam DRTV. De ontwikkelaars van het multifunctionele gebouw van OMA realiseren dit in samenwerking met het Rotterdamse bureau Mothership. Op de gevel aan de Maaszijde verschijnen zwartwitbeelden en teksten in wisselende series dia’s.

DRTV: megaprojecties op De Rotterdam

Na vier jaar intensief bouwen nadert De Rotterdam van Rem Koolhaas, het grootste gebouw in aanbouw in Europa, zijn voltooiing. Voordat kantoren, appartementen, restaurants, het hotel en overige voorzieningen in gebruik worden genomen, start het project DRTV van kunstproductiebureau Mothership en de ontwikkelaars.

De eerste serie foto’s is van de hand van fotograaf Ruud Sies die de bouw en de bouwers van De Rotterdam al sinds de start volgt. Mothership roept iedereen op ideeën voor de projecties daarna bij hen aan te leveren.

Eind juli doen de partijen een oproep op een speciaal daarvoor gebouwde website om inzendingen voor DRTV aan te leveren. Kunstenaars, illustratoren, schrijvers, journalisten, Rotterdammers, bezoekers: iedereen mag iets insturen. Dus houd de website en de Facebookpagina van Mothership in de gaten en misschien prijkt straks jouw ontwerp groot op De Rotterdam.

Reageer op dit artikel