nieuws

cepezed start interieurafdeling met ontwerpers Merkx+Girod

Architectuur

Om ‘interieurs van nog hogere kwaliteit te kunnen ontwerpen’, startte cepezed een volwaardige, autonome afdeling interieur. Hiervoor is het architectenbureau een samenwerking aangegaan met Det van Oers, Klaas Cammelbeeck en Daam van der Leij. Zij zijn de voormalige interieurontwerpers van het sinds enige tijd niet meer operationele, gerenommeerde interieurarchitectuurbureau Merkx+Girod.

cepezed start interieurafdeling met ontwerpers Merkx+Girod

Merkx+Girod architecten verzorgde onder meer de interieurs van de Raad van State in Den Haag, het Concertgebouw in Amsterdam, het nieuwe hoofdkantoor van Ernst & Young in Amsterdam en een lange reeks andere projecten, variërend van kantoren en openbare gebouwen tot musea, restaurants, winkels en woonhuizen. Merkx+Girod vroeg in oktober 2012 een faillissement aan, omdat het de salarissen van de ongeveer 25 medewerkers niet meer kon opbrengen.

Verbinding

 cepezed zelf ontwierp daarnaast al de interieurs van onder andere het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken en uiteenlopende Nederlandse ambassades en consulaten.
Op haar website meldt cepezed dat zij zich verbonden voelt met de voormalig ontwerpers van Merkx+Girod vanwege “eenzelfde hang naar eenvoud, helderheid, ordening, inzichtelijkheid en een verfijnde detaillering. Vanuit hun specifieke kennis en expertise voegen Van Oers, Cammelbeeck en Van der Leij daar nu extra en verdiepende lagen als kleur- en textuurvariaties en -combinaties aan toe.”

Reageer op dit artikel