nieuws

Bouw Hollandspoorkwartier Den Haag gestart

Architectuur

In de Stationsbuurt in Den Haag is de bouw gestart van het project Hollandsspoorkwartier, een ontwikkeling van de Haagse belegger en ontwikkelaar Geste. Op de plek van enkele gesloopte panden worden 47 studenteneenheden en 7 appartementen gerealiseerd met in de plint 900 m² retail/horeca.

Bouw Hollandspoorkwartier Den Haag gestart

 

De nieuwbouw met historische voorgevels komt vlakbij station Hollands Spoor. Geste kocht de panden Stationsweg 140-168 van de gemeente aan in 2007, samen met enkele andere panden verderop in dezelfde straat. De architect van het nieuwbouwplan is KOW.

KOW Stationsbuurt Den Haag 

De bedoeling was dat Geste de bestaande gebouwen zou renoveren, met uitzondering van twee in zeer slechte staat verkerende panden. Dit was ook een voorwaarde bij de verkoop. Tijdens de renovatie bleek de bouwkundige staat echter dusdanig slecht te zijn, dan sloop/nieuwbouw van het gehele blok onvermijdelijk was.

Geste (Gerard Stevers) heeft eerder onder andere winkelcentrum De Haagsche Bluf, De Driehoekjes en De Baljurk in de Haagse binnenstad gerealiseerd en begon zeven jaar geleden met het opkopen van panden in de Stationsbuurt. Het grootste is het voormalige belastingkantoor tegenover Hollands Spoor, schuin tegenover het project dat nu wordt gebouwd. Het plan is om hier woningen, retail en een fitnesscentrum te realiseren.

Bron: Property.nl

Reageer op dit artikel