nieuws

Bokkers van der Veen ontwerpt woningen Bitterzoutloods

Architectuur

Tussen station Ede-Wageningen en het groen van de Veluwe ligt rijksmonument de Bitterzoutloods. Deze monumentale loods is onderdeel van het voormalige Enka fabriekscomplex. Bokkers van der Veen maakten op eigen initatief een ontwerp voor diverse woningtypes die zijn overgenomen door de ontwikkelaars en vormen onderdeel voor de verkoop.

Bokkers van der Veen ontwerpt woningen Bitterzoutloods

De woningtypes in het ontwerp van Bokkers van der Veen variëren van een basisloft, met monumentale stalen spanten en ramen, tot een gezinsloft. Deze laatste heeft een ruime plattegrond met vier slaapkamers en een studeerkamer aan de centrale vide. De ‘brede tuinloft’ beslaat anderhalve bouwkundige beuk en grenst 11 meter aan de tuin. Alle woningen hebben in het stedebouwkundig plan een diepe tuin gekregen met veel privacy aan de achterzijde. De voorzijde van de woningen wordt gekenmerkt door een verhoogd overdekt terras, het voormalige 80m lange overdekte laad-perron van de Bitterzoutloods.

Meer informatie: www.enka-ede.nl

 Enka _ Bokkers van Veen 

Reageer op dit artikel