nieuws

Beweging van wind vastgelegd in metaal

Architectuur

Chaos Wind is de tweede installatie van kunstenaar Arne Quinze op Chinese grond. De installatie met zijn voor Quinze kenmerkende rode kleur, zal – visueel – de verbindende factor zijn tussen de verschillende functies en mensen van het nieuwe winkelcentrum Jing’An Kerry Centre: de Fifth Avenue van Shanghai.

Beweging van wind vastgelegd in metaal

 

 

14 helderrode metalen objecten tussen de 200 en 1000 kilo zweven boven een wirwar van roltrappen. Arne Quinze probeert de beweging van bladeren in de wind te bevriezen en zo een dynamische beweging vast te leggen in metaal. Overdag accentueert Chaos Wind de ontmoetingsplaats tussen de verschillende winkels en nodigt het een reactie uit van de bezoekers. ’s Avonds zullen laserlichten de dynamische lijnen van de rode bladeren door de ruimte versterken.

 

De installatie ‘Chaos Wind’ van Arne Quinze in het Jing’An Kerry Centre in opdracht van Kerry Properties Limited zal in september 2013 gereed zijn.

 

Reageer op dit artikel