nieuws

Bedaux de Brouwer wint selectie Gasthuispoort Breda

Architectuur

Bedaux de Brouwer Architecten en Maas-Jacobs Vastgoed gaan de Gasthuispoort in Breda herontwikkelen. Het team won de opdracht van twee andere marktpartijen.

Bedaux de Brouwer wint selectie Gasthuispoort Breda

Het college van burgemeester en wethouders zocht naar een haalbaar plan dat qua vormgeving en functies een kwalitatieve impuls geeft aan de entree van Gasthuispoort, dat aan de rand ligt van de historische binnenstad. Maas-Jacobs en Bedaux de Brouwer realiseerden samen eerder ’t Sas in het centrum van Breda.

De Gasthuispoort ligt aan de oostzijde van de historische binnenstad van Breda. Het vormt de buitenrand en de belangrijkste toegang tot het centrum vanaf die kant. Een gedeelte van het plan maakt deel uit van het winkelgebied. Het vormt een schakel tussen de belangrijke culturele bezienswaardigheden van de stad. Gasthuispoort is enerzijds een overgangsgebied tussen de historische binnenstad en de grootschalige bebouwing aan de oostzijde en vormt anderzijds de overgang tussen de schaal van de hoek Vlaszak/Oude Vest en het gebouw Valkenborch.

Zicht vanaf de Gasthuispoort

In het plan worden twee belangrijke verbindingen gemaakt met de stad. De hoofdentree Gasthuispoort wordt een landmark dat de bezoeker moet verleiden tot een bezoek aan het winkelgebied. Ook wordt een forse impuls gegeven aan de secundaire binnendoorverbinding ‘Agter de Vlaszak’.

Zicht vanaf de Vlaszak

Reageer op dit artikel