nieuws

Vleermuisvriendelijk volgens het Bouwbesluit

Architectuur

“Eigenlijk zouden de architect en de vleermuisdeskundige bij elk nieuw gebouw even moeten kijken naar waar zich ruimte bevindt die voor de beestjes geschikt is”, vindt vleermuisbeschermer Herman Limpens.

Vleermuisvriendelijk volgens het Bouwbesluit

De senioronderzoeker en vleermuisbeschermer bij de Zoogdiervereniging beschouwt de nieuwe renovatiedeal als een uitgelezen kans om tijdens het renovatieproces voorzieningen te treffen voor vleermuizen. “Het Bouwbesluit biedt daarvoor alle gelegenheid.”

Nu al werkt de Zoogdiervereniging regelmatig samen met bouwkundigen en aannemers, maar Limpens zou die samenwerking het liefst verbreden. “Om die reden willen we onze contacten met de bouwwereld dan ook graag uitbreiden.”

Tips & Tricks

Om architecten en ontwerpers zonder vleermuisvriendelijke bouwervaring gemakkelijk te maken, heeft de vereniging een folder uitgegeven met ‘tips & tricks’. Deze is hieronder te zien.

Reageer op dit artikel