nieuws

Sky City: hoogste gebouw in 90 dagen klaar

Architectuur

Eind dit jaar zal de Burj Khalifa niet meer het hoogste gebouw ter wereld zijn, meldt Scientias. In de Chinese stad Changsha zal in 90 dagen een wolkenkrabber uit de grond worden gestampt met een hoogte van 838 meter. Dat is tien meter hoger dan de Burj Khalifa.

Sky City: hoogste gebouw in 90 dagen klaar

De Broad Group belooft Sky City in 90 dagen te bouwen, een wolkenkrabber van 220 verdiepingen. Veel ingenieurs zetten vraagtekens bij dit hoge tempo. In vergelijking: de bouw van de Burj Khalifa duurde vijf jaar.

Prefab-wolkenkrabber

Broad neemt vier maanden de tijd om de materialen voor de wolkenkrabber te prefabriceren. Vervolgens zetten ze het prefab-gebouw in drie maanden tijd in elkaar. Aangezien Broad volgende maand begint met de prefabricatie van de wolkenkrabber, zal Sky City eind dit jaar open gaan.

Kleine stad

Sky City wordt een kleine stad. De wolkenkrabber huisvest ruim 17.000 mensen, aangezien er duizenden appartementen worden gebouwd. Ook biedt Sky City ruimte aan faciliteiten als scholen, ziekenhuizen, bedrijven en winkels. Hierdoor heeft het gebouw een totale capaciteit van 30.000 mensen. Zij kunnen gebruik maken van 104 liften of de enkele kilometers lange trap.

Sky City is eenvoudig van architectuur en de bouw zal minder dan 500 miljoen dollar gaan kosten, terwijl de bouw van Burj Khalifa ruim 1,1 miljard euro bedroeg.

 

Bron: Scientas.nl

Reageer op dit artikel