nieuws

Realisatie Pop Up Park Arnhem

Architectuur

Het tijdelijke Bartokpark in Arnhem, een initiatief en ontwerp van het Departement Tijdelijke Ordening en Buro Harro, is aangevuld met een kwart hectare heide van Nationaal Park de Hoge Veluwe. Het pop-up stadspark , gelegen tegenover de Rozet, een ontwerp van Neutelings Riedijk Architects, transformeerde een braakliggend terrein tot een glooiend stukje Veluwe met heide, berken en grove dennen,

Realisatie Pop Up Park Arnhem

 

De plek bleef niet onopgemerkt. De 100-jarige Burgers’ Zoo besloot dit jaar om de stad Arnhem een cadeau te geven in de vorm van een gigantisch Feest-Aardvarken van de internationaal bekende kunstenaar Florentijn Hofman. Als locatie voor dit beeld koos de kunstenaar het Bartokpark. Daar kan het Aardvarken zich, vanaf eind juli, net als in Burgers’Zoo op de Veluwe neervlijen.

De schenking van Nationaal Park de Hoge Veluwe bestaat uit een stuk van hun uitgestrekte heidevelden, berkjes en grove dennen, materiaal dat als gevolg van terrein beheer anders als afval afgevoerd zou zijn. Hiermee wordt een deel van de Hoge Veluwe gerecycled in een nieuw stadspark in Arnhem. 

Reageer op dit artikel