nieuws

OMA start bouw Timmerhuis gemeente Rotterdam

Architectuur

Tijdens de Dag van de Bouw is gestart met de bouw van het door OMA ontworpen Timmerhuis, het nieuwe multifunctionele kantoor van de gemeente Rotterdam dat plaats zal bieden aan kantoren, woningen, winkels en horeca. In 2009 selecteerde de gemeente OMA voor het ontwerp van het nieuwe Timmerhuis, dat naast het bestaande gemeentelijk monument zal verrijzen en Rotterdam zal voorzien van een nieuw stadshart.

OMA start bouw Timmerhuis gemeente Rotterdam

Het nieuwe Timmerhuis combineert kantoren van de gemeente Rotterdam, een winkelpassage, horeca, woningen en een ondergrondse parkeergarage. Het ontwerp herbergt een mix van woningen voor zowel starters (helft van de ca. 90 woningen) als voor midden- en hogere inkomens, waarmee het optimaal aansluit bij de huidige behoeften van de woningmarkt en de gemeente.

OMA partner Reinier de Graaf over het Timmerhuis: “Het ontwerp combineert het gemeentelijk monument met een nieuw gebouw, zwevend boven de grond als een wolk van staal”.

BREEAM Excellent certificaat

Het uitgangspunt van het ontwerp van OMA is de functionaliteit voor de eindgebruiker en het ontwerpteam werkt dan ook nauw samen met de verschillende toekomstige gebruikers. Verder zijn er diverse experts betrokken waar het gaat om woningaanbod, constructie en financieel beheer. Het Timmerhuis levert tevens een belangrijke bijdrage aan de gestelde ambities van de gemeente Rotterdam op het gebied van duurzaamheid. Het ontwerp van OMA behaalt de BREEAM Excellent waardering, een internationaal erkende standaard voor de duurzaamheid van gebouwen. Niet eerder behaalde een binnenstedelijk herontwikkelingsproject deze kwalificatie. Naar verwachting wordt het Timmerhuis in 2015 opgeleverd waarna ambtenaren, winkeliers en bewoners hun intrek kunnen nemen.

 

Reageer op dit artikel