nieuws

Nominaties technologisch instituut Amsterdam

Architectuur

Amsterdam zoekt een nieuw technologisch instituut. Hiervoor schreef de gemeente begin april een competitie uit. Dertien voorstellen kwamen binnen waarvan er nu vijf door een jury zijn aangewezen die doorgaan naar de tweede ronde. De vijf geselecteerden worden deze zomer verder uitgewerkt.

Nominaties technologisch instituut Amsterdam

Juryvoorzitter Wim Kuijken: ‘Het zijn alle vijf veelbelovende voorstellen. Bij alle voorstellen zijn wereldwijd vooraanstaande universiteiten en sterke partners uit het bedrijfsleven betrokken. Ook richten zij zich op uiteenlopende gebieden, van gezondheidszorg tot ICT.’ De hoofdpartijen van de geselecteerde vijf voorstellen zijn, in alfabetische volgorde:

– Amsterdam City Technology: instituut voor ‘city-directed’ technologie, met zowel onderwijs als onderzoek (Universiteit van Amsterdam (UvA), Vrije Universiteit (VU), Hogeschool van Amsterdam (HvA), Columbia University).

– The Amsterdam Institute of Advanced Metropolitan Solutions: instituut voor het ontwikkelen van urban solutions (TU Delft, Wageningen Universiteit (WUR) en Massachusetts Institute of Technology (MIT).

– The Amsterdam School of Health and Technology: richt zich op onderwijs en onderzoek naar gezond leven in een stedelijke omgeving (Amsterdam Institute for Global Health and Development en Duke University).

– The Center for Urban Tech Acceleration: steunt ondernemers en onderzoekers bij het uitbreiden van hun onderneming op gebied van stedelijke technologie (THNK, OMA en UNstudio).

– Nexuslabs Amsterdam: netwerk organisatie die multinationals, ondernemers, onderzoekers, venture capital en overheid bijeen brengt ten behoeve van duurzame stedelijke oplossingen (Stichting NexusLabs).

De gemeente gaat op advies van de jury de komende periode ook met de overige acht partijen in gesprek. Volgens de jury bevatten deze voorstellen ook veel waardevolle ideeën en ambities. Eind september moeten de vijf geselecteerde partijen hun voorstel verder uitgewerkt hebben. Deze zullen door een andere jury worden beoordeeld. Daarna neemt de gemeenteraad een definitieve beslissing.

Reageer op dit artikel