nieuws

Nieuwe Pauluskerk Rotterdam open

Architectuur

In Rotterdam is de Pauluskerk na zes jaar heropend, in een gebouw van de Britse architect Will Alsop, dat tegen het nieuwe appartementencomplex Calypso is aangeplakt. Burgemeester Aboutaleb onthulde dit weekend in de kerk een doek met de tekst ‘Overwin het kwade door het goede’. Dat is sinds jaar en dag het motto van de kerk, die bekendstaat om zijn zorg voor daklozen en drugsverslaafden.

Nieuwe Pauluskerk Rotterdam open

Het oude kerkgebouw aan de Mauritsweg is in 2007 gesloopt om plaats te maken voor appartementencomplex Calypso. Het nieuwe gebouw, een futuristisch ontwerp van de Britse architect Will Alsop, staat daartegenaan. De bouw kostte 4,5 miljoen.

 

Nieuwe koers

De opening is volgens dominee Couvée het begin van een nieuwe koers van de Pauluskerk. Hij wil niet alleen een open huis bieden aan vluchtelingen, daklozen, illegalen en verslaafden, maar voor alle Rotterdammers. Sommige omwonenden vrezen voor hinder. In het verleden veroorzaakten drugsgebruikers in de wijk veel overlast.

In de nieuwe Pauluskerk is het verboden om drugs te gebruiken. Ook zijn er minder opvangplaatsen dan voorheen. Op de derde en vierde etage zijn 24 slaapplaatsen.

bron: NOS

 

Reageer op dit artikel