nieuws

Nieuwe entree en grootste fietsenstalling Utrecht CS

Architectuur

Stationsplein Oost bestaat binnenkort uit een nieuwe entree voor Utrecht Centraal en de grootste fietsenstalling ter wereld zo meldt DUIC (De Utrechtse Internet Courant).

Nieuwe entree en grootste fietsenstalling Utrecht CS

Het definitieve ontwerp voor het plein met onderliggende fietsenstalling en de HOV-baan in het Stationsgebied ten oosten van het spoor is nu klaar en vastgesteld door het college. De herinrichting van het gebied levert een duidelijker scheiding tussen station en Hoog Catharijne en een aantrekkelijkere looproute tussen station en binnenstad.

De oplevering van het eerste deel van de stalling is in 2016 en het tweede deel in 2018. De voorbereidende werkzaamheden voor de bouw zijn inmiddels gestart.

Naast Stationsplein west wordt Stationsplein oost één van de twee nieuwe volwaardige entrees van Utrecht Centraal. Het is een verhoogd plein met daaronder een grote fietsenstalling voor 12.500 fietsen. Op het plein is plek voor terrassen en winkeltjes. De doorgaande route voor auto’s door de Nieuwe Stationsstraat verdwijnt waardoor een verkeersluw gebied ontstaat met plaatsen voor Kiss & Ride, invalide parkeerplaatsen en taxi’s. Voor fietsers komt er wel een doorgaande route. De fietser rijdt straks tot onder het plein, stalt zijn/haar fiets op één van de drie verdiepingen en is zo in het station.

Bron: DUIC

Reageer op dit artikel