nieuws

Nederland scoort in ontwerpcompetitie Moskou

Architectuur

Het consortium ‘West 8 + Bernaskoni’ is één van de drie geselecteerde Nederlandse bureaus die zijn uitgekozen voor de ontwerpcompetitie voor het Zaryadye Park in Moskou. Alle drie zijn gevestigd in Rotterdam, behalve West 8 zijn dit MVRDV en MaxWan.

Nederland scoort in ontwerpcompetitie Moskou

 

Zaryadye Park ligt nabij het Rode Plein en is de afgelopen zeven jaar niet gebruikt. Doel van de competitie is het maken het eerste moderne stadspark in Moskou sinds 1958.

De finalisten zijn:

 West 8 + BERNASKONI (Nederland)
Diller Scofidio + Renfro (USA)
Gustafson Porter (UK)
MVRDV (Nederland)
Turenscape (China)
TPO reserve, MAXWAN, Buro Happold en Latz + Partner (Rusland)

De competitie bestaat uit twee delen. De belangrijkste criteria in het eerste deel bestaat uit een evaluatie van de compositie van het consortium en diens portfolio. West 8 heeft voor de competitie een consortium gevormd met BERNASKONI, een jong en succesvol, plaatselijk architectenbureau.

Bovenstaande zes teams zullen in september deelnemen aan het tweede deel van de competitie, waarin ontwerpen voor landschap en architectuur worden aangeleverd. Begin november 2013 worden deze aan de jury gepresenteerd. Enige tijd later zal de winnaar worden betrokken bij de implementatie van het project.

Meer informatie

Reageer op dit artikel