nieuws

Heren5 aan de slag in Kolenkitbuurt Amsterdam-West

Architectuur

Heren5 is de winnaar van een architectenselectie voor een woongebouw met een kinderdagverblijf voor Eigen Haard in de Kolenkitbuurt in Amsterdam-West.

Heren5 aan de slag in Kolenkitbuurt Amsterdam-West

 

 

 

In Blok B2 komen appartementen voor het gezin, een kinderdagverblijf en parkeerplaatsen. De jury was vooral te spreken over de koppeling die is gemaakt met de recent verschenen studie van Heren5 en BNA Onderzoek ‘Nestelen in de Stad!, Appartementen voor gezinnen’.

Hierin blijkt dat steeds meer gezinnen in de grote steden willen wonen, terwijl deze daar niet klaar voor zijn. Architectenteams gingen om de tafel met stadsgezinnen en vroegen naar hun wensen. Aan de hand van zes agendapunten konden de gezinnen heel precies vertellen waar de schoen in hun huidige woning wringt. En waar ze bereid zijn tot een compromis: een iets kleinere slaapkamer in ruil voor een ruime multifunctionele hal bijvoorbeeld en waar ze bereid zijn tot een compromis.

Kolenkit_Heren5 

Na de gesprekken bedachten de in het onderzoek betrokken architecten ontwerpoplossing om aan de wensen van de bewoners te voldoen. De gebundelde vraaggesprekken en oplossingen geven opdrachtgevers handvatten om bij de bouw of renovatie van stadsappartementen beter te kunnen inspelen op de behoeften van deze groep bewoners.

‘Nestelen in de stad’ (redactie Jolanda Keesom en Hilde de Haan) is te koop in de BNA Shop.

Kolenkit_3 

Reageer op dit artikel