nieuws

Herbestemming Rijkskantoren Den Haag tot woningen

Architectuur

De Rijksgebouwendienst en de gemeente Den Haag gaan samenwerken bij het vinden van een nieuwe bestemming voor Rijkskantoorgebouwen die leeg komen te staan. Daartoe hebben minister Blok (wonen en rijksdienst) en wethouder Norder (stadsontwikkeling) een overeenkomst getekend, meldt dagblad Cobouw vandaag.

Herbestemming Rijkskantoren Den Haag tot woningen

De komende vijf jaar komt in de Hofstad ongeveer 660.000 vierkante meter kantoorruimte beschikbaar. Hiervan is zo’n 400.000 vierkante meter in bezit van het Rijk. De gebouwen moeten een nieuwe bestemming krijgen omdat de overheid ze niet meer gebruikt. “Deze gebouwen zouden wel eens de Vinexwijk van de toekomst kunnen worden”, zegt wethouder Norder. “De komende twintig jaar wil de gemeente een miljoen vierkante kantoorruimte transformeren tot woningen. De Rijksgebouwen die nu vrij komen, zouden daarbij uitkomst kunnen bieden.”

Lees meer in Cobouw.

Reageer op dit artikel