nieuws

Golvende fietsbrug in Maassluis

Architectuur

Over de boezem aan de Weverskade in Maassluis start deze week de bouw van een nieuwe en toekomst-bestendige lichtgewicht composiet fietsbrug. De brug zorgt voor een directe verbinding van de wijken Sparrendal en Kastanjedal met het centrum van Maassluis en is ontworpen door plein06 uit Rotterdam.

Golvende fietsbrug in Maassluis

De authentieke en beschermde omgeving van de Weverskade vraagt om een subtiele inpassing van de fietsbrug. Het brugdek wordt gemaakt van lichtgewicht composiet door Fibercore Europe. Een lichtgewicht brug zorgt voor een  lichtere fundering, waardoor de authentieke structuren van de Weverskade gehandhaafd kunnen blijven.

 Fietsbrug Maassluis 

In de afwerking en detaillering van de fietsbrug heeft plein06 zich laten inspireren door de omgeving. Het abstracte ritme van het riet is overgenomen in een tijdloze balustrade voor de fietsbrug die mee slingert de dijk op, om de fietsers zo veilig mogelijk te begeleiden.

 Fietsbrug Maassluis 

 

Reageer op dit artikel