nieuws

De Paviljoens in Almere te koop

Architectuur

De gebouwen en de grond van museum De Paviljoens in Almere zullen door de gemeente worden afgestoten, meldt De Volkskrant vandaag. Almere wil een andere bestemming vinden voor de locatie, zodat de kosten daarvan niet langer op de cultuurbegroting drukken. Dat betekent dat de panden, ontworpen door architectenbureau Robbrecht & Daem, wachten op een nieuwe eigenaar.

De Paviljoens in Almere te koop

De Paviljoens zijn oorspronkelijk in opdracht van Jan Hoet ontworpen door de Belgische architecten Paul Robbrecht en Hilde Daem als tijdelijke tentoonstellingsruimte voor de Documenta IX van 1992 in Het Duitse Kassel. Twee jaar later zijn zij verplaatst naar Almere-Stad, waar het paviljoencomplex dient als ruimte voor Museum De Paviljoens.

De beslissing is genomen naar aanleiding van de verdwijning van de kunstcollectie van museum De Paviljoens uit de provincie. In een maandag gepresenteerd adviesrapport over het nieuw te vormen cultureel centrum Hectare Cultuur in de stad, wordt geadviseerd om het deel van de collectie dat eigendom is van de gemeente te verkopen. Het overige deel van de collectie, dat eigendom is van de stichting De Paviljoens, wordt geschonken aan andere musea meldt de Volkskrant.

Reageer op dit artikel