nieuws

Contractmanagement DBFMO strikter uitvoeren

Architectuur

De Algemene Rekenkamer beveelt een striktere uitvoering van contractafspraken bij DBFMO-projecten aan. In het rapport Contractmanagement bij DBFMO-projecten constateert de Rekenkamer een aantal knelpunten. Als gevolgd daarvan vraagt de Rekenkamer de verantwoordelijke ministers van Financiën, voor Wonen en Rijksdienst en van Infrastructuur en Milieu het contractmanagement steviger te positioneren en te investeren in vaardigheden en deskundigheid bij de uitvoerders.

Contractmanagement DBFMO strikter uitvoeren

Ook concludeert de Algemene Rekenkamer dat de geclaimde meerwaarde van 800 miljoen euro door de dertien pps-projecten van het Rijk een slag in de lucht is. De berekening is volstrekt onbetrouwbaar, want de gebruikte parameters zijn zeer flexibel en niet gebaseerd op de werkelijkheid.

Contractmanagement slecht geregeld

Verder zijn er zorgen over de belangen van de overheid omdat het contractmanagement relatief slecht is geregeld. Ook volgen regelmatig weinig zakelijke discussies over de geleverde kwaliteit en zijn boetes eerder uitzondering dan regel. De Tweede Kamer is vanochtend vertrouwelijk geïnformeerd over het rapport ‘Contractmanagement bij dbfmo-contracten’ en voelt volgende week verantwoordelijk minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën aan de tand over de conclusies.

Bron Algemene Rekenkamer & Cobouw. Lees meer op de website van de Algemene Rekenkamer.

 

Reageer op dit artikel