nieuws

Spanje krijgt grootste hotel van Europa

Architectuur

In Barcelona zijn er concrete plannen om op een kunstmatig eiland voor de stad een hotel te bouwen van 2.000 kamers. Het Mobilona Space Hotel krijgt een futuristisch uiterlijk. Het project kost 1,5 miljard euro. Het geld komt van Apogee Investors en Mobilona Space Hotels gaat het hotel managen.

Spanje krijgt grootste hotel van Europa

 

 

Kamer kopen

Investeerders kunnen nog hotelkamers op het te realiseren Barcelona Island kopen. De prijzen variëren van 495.000 tot 2,6 miljoen euro. Een penthouse kopen kan voor tussen de 3,9 en 20 miljoen euro. Kamerprijzen per nacht schommelen straks tussen de 300 en meer dan 1.500 euro. Timeshare-aandelen zijn er vanaf 20.000 euro per week.

Energie opwekken

Naast het hotel is er ruimte voor winkels, kantoren en appartementen. Op het hoogste punt meet het complex 300 meter. Een datum voor de opening is nog niet geprikt. Het gebouw moet CO2-neutraal opereren en energie voor de Catalaanse hoofdstad opwekken.

Mobilona Space Hotels opent tevens futuristische hotelcomplexen in Los Angeles en Hong Kong. Met het hotel in Barcelona erbij, wordt de gezamenlijke investeringswaarde op 6 miljard euro geschat.

Bron: Hospitality Management 

Reageer op dit artikel