nieuws

Ontwerp LEVS flexibiliseert woon en zorg

Architectuur

In opdracht van ontwikkelaar Habion ontwerpt LEVS Architecten een complex voor maatschappelijke en commerciële voorzieningen, zorgfuncties en 83 woningen. Het gebouw is onderdeel van de gebiedsontwikkeling en herstructurering van het bestaande winkelcentrum Anklaar.

Ontwerp LEVS flexibiliseert woon en zorg

Het woon- en zorgconcept is gebaseerd op een visie waarbij niet de traditionele zorgwoning centraal staat, maar een goede zelfstandige woning, waarin eventueel ook zorg mogelijk is.

Door een bijzondere stapeling in het woonzorgcomplex in Anklaar te Apeldoorn aan te brengen, maakt LEVS het mogelijk dat er optimaal kan worden gevarieerd in woon- en zorgcondities. Zo staat flexibiliteit in gebruik centraal. In het gebouw zal onder andere zorg worden geboden aan psycho-geriatrische bewoners. De start van de bouw is gepland voor begin volgend jaar.

Reageer op dit artikel