nieuws

Hilversumse architectuurprijzen

Architectuur

Op de Dag van de Architectuur, 22 en 23 juni organiseren Museum Hilversum, de Hilversumse Architectuurprijs en de stadsbouwmeester van Hilversum, een 24-uurs ontwerpwedstrijd.

Hilversumse architectuurprijzen

 

 

 

In de opdrachten van de prijsvragen staat het Hilversumse Stationsplein centraal waar eerder architecten aan werkten als Frits van Dongen en Willem Dudok. Een plein waar de discussies over hoogbouw heftig waren. Verkeersdrukte versus leegstand, grasveldje versus parkeerplaats, een fietstunnel, twee handen, een mogelijkheid om mensen af te zetten maar niet om terug te rijden, een gebouw dat je omarmt. Dit Stationsplein met zijn nieuwbouw en leegstand vraagt om een integraal en discipline overstijgend ontwerp.

De organisatoren vragen ontwerpers om in 24 uur een uitdagende en eigentijdse visie te ontwikkelen op het plein en zijn context. Een sterke ontwerpvisie die gebruikskwaliteit voor de openbare ruimte genereert. Een ontwerp met aandacht voor elementen die aansluiten op het karakter van de mediastad.

Voordat de klok begint te lopen, krijgen de teams een briefing over het plein. Tijdens de ontwerpmarathon komen architecten de teams inspireren en bijstaan. Na 24 uur presenteren de teams hun ideeën aan een jury en het publiek, waarna het winnende team met een verrassende prijs naar huis gaat.

Deelname vindt plaats in teams van 2 tot 4 personen waarbij minstens architectuur en/of stedenbouw is vertegenwoordigd.

Aanmelden kan tot maandag 3 juni via museumhilversum@hilversum.nl

Reageer op dit artikel