nieuws

Gershwin Cluster 11+12 in de maak

Architectuur

De combinatie AM / Bouwinvest heeft het selectieproces gewonnen voor de ontwikkeling van de ‘Gershwin Cluster 11+12’ aan de Zuidas in Amsterdam. SeARCH is betrokken bij de duurzame totstandkoming van het project.

Gershwin Cluster 11+12 in de maak

 

Het ontwerp, genaamd ‘Summertime’, bestaat uit twee gebouwen met in totaal 197 huurappartementen die taps naar binnen lopen om uitzicht en zonlicht te maximaliseren. De torens bestaan uit een systeem van gestapeld en verschoven appartementen als driedimensionale ‘pixels’.

Op de begane grond zijn circa 1.000 m2 commerciële ruimte, waaronder een kwekerij. Een een-verdieping tellende ondergrondse parkeergarage met circa 165 parkeerplaatsen is onderdeel van het project. Met maatregelen zoals alternatieve energieopwekking, lage temperatuur verwarming en groene gevels en daken, voldoet het plan aan de hoge duurzame standaard dat de gemeente streeft voor de komende jaren.

De bouw is gepland voor eind 2014, de eerste woningenworden afgerond eind 2016.

Reageer op dit artikel