nieuws

Genomineerden Leidse Architectuurprijs 2013 bekend

Architectuur

De genomineerden voor de tweejaarlijkse Leidse Architectuurprijs 2013 zijn bekendgemaakt. De prijs, die voor het eerst in 2011 werd uitgereikt, bestaat dit jaar uit een publieksprijs en een juryprijs. De winnaars worden gekozen uit een lijst met twaalf genomineerde projecten die de laatste tijd in gebruik zijn genomen of binnenkort in gebruik genomen worden. De lijst is samengesteld door een vakjury, die bestaat uit medewerkers van de gemeente Leiden, het RAP en de Welstands- en Monumentencommissie Leiden.

Genomineerden Leidse Architectuurprijs 2013 bekend

Op 22 juni reikt wethouder Pieter van Woensel (Ruimtelijke Ordening) de tweede Leidse Architectuurprijs uit. De gemeente Leiden wil met de tweejaarlijkse prijs spraakmakende architectuur belonen en stimuleren en werkt daarbij samen met het Rijnlands Architectuurplatform (RAP).

Nominaties

-Woonwijk Nicolaas Beetslaan e.o. (Faro Architecten)
-Woning aan de Vlietweg (VVKH Architecten)
-International Tax Center, Rapenburg (Mirck Architecture)
-ROC (‘Level’), naast station Leiden Centraal (Meyer en Van Schooten)
-Centre for Human Drug Research, Bio Science Park (Architectenbureau Cepezed)
-504 studentenwoningen Wassenaarseweg 9 (Claus en Kaan)
-Woning aan de Hogewoerd (Galis Architectenbureau BNA)
-Sportcentra Boshuizerkade (René van Zuuk architecten)
-Skyline, Leiden Noord (Heren 5 Architecten)
-Streepjeshuis’, Leiden Noord (Gaaga studio for architecture)
-Twin House, Leiden Noord (Bureau Ira Koers)
-Het Gebouw, Leiden Noord (VenhoevenCS)

 
Het ‘Streepjeshuis’ in Leiden door Gaaga studio for architecture.

Publieksprijs

Vanaf 5 juni kunnen inwoners van Leiden en omgeving stemmen op één van de twaalf genomineerden via het Leidsch Dagblad. Op 5 en 12 juni vanaf 20 uur geven alle genomineerde architecten een presentatie van hun project in het RAP aan de Nieuwstraat 33. Zes architecten en opdrachtgevers vertellen per avond in tien minuten hun verhaal over het hoe en waarom van het ontwerp. Het programma staat op www.rapsite.nl.

Reageer op dit artikel