nieuws

Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit 2014

Architectuur

Tot 17 juni kunnen gemeenten projecten inzenden voor de Gelderse prijs voor Ruimtelijke kwaliteit 2014. Deze editie heeft als thema Stad & Rand in Duurzame Transitie.

Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit 2014

 

 

 

Gemeenten kunnen projecten inzenden waarin:

– bestaande gebouwen in stedelijk gebied een nieuwe bestemming krijgen
– bestaande of beschikbare open plekken in stedelijk gebied opnieuw worden benut
– stads- en dorpsrandzones worden ontwikkeld

Gelderse gemeenten zijn uitgenodigd om bijzondere en opmerkelijke projecten aan te dragen. Het gaat dan om ‘alledaagse’ verstedelijkingsopgaven, die juist net even anders zijn opgelost. De projecten moeten vanaf 2002 zijn opgeleverd of in een vergevorderd stadium van uitvoering zijn. Gemeenten mogen meerdere projecten inzenden.

In september 2013 zal een provinciale selectiecommissie tien projecten nomineren. Een externe jury kiest uit deze tien projecten de prijswinnaar. De winnaar ontvangt een bedrag van 10.000 euro. Ook het publiek kan een stem uitbrengen. De publiekswinnaar kan rekenen op een bedrag van 5.000 euro. De winnaars worden tijdens de slotmanifestatie in maart 2014 bekend gemaakt.

Meer informatie

Reageer op dit artikel