nieuws

BMW showroom Moordrecht vernieuwd door van aken architecten

Architectuur

BMW dealer Breeman wil zijn huidige showroom op Gouwepark in Moordrecht vervangen met een nieuw ontwerp. Van aken architecten, geen onbekende van de dealer, is ingeschakeld om een showroom te ontwerpen die past bij het merk.

BMW showroom Moordrecht vernieuwd door van aken architecten

 

Van aken architecten heeft dit vertaald in een strak ontwerp met weinig details op de gevel, die duidelijk te zien is vanaf de snelweg A12.

In de showroom worden standaard een select aantal BMW modellen getoond. Drie podiumplaatsen zijn in te vullen door de wensen van de klant. Hiermee krijgt de potentiële BMW rijder invloed op de inrichting.

Ondanks dat niet alle modellen van het automerk zichtbaar zijn wordt de nieuwe showroom niet kleiner dan de huidige. Door middel van een Black Box, een ondergrondse parkeergarage die de niet zichtbare modellen bevat. Deze kunnen dan op verzoek van de klant worden getoond.

Breeman heeft al eerder gewerkt met VAA. Eerder ontwierp het architectenbureau uit Eindhoven de showrooms van Breeman aan de Autolettestraat en de Driemanssteeweg in Rotterdam.

De bouw van het nieuwe pand start in 2014. Volgens planning is de oplevering in hetzelfde jaar gepland.

Reageer op dit artikel